Seizoen 2019 - 2020

5 mei 2019

K DIEGEM SPORT - KLSK
Diegem Sport SK Londerzeel

Vroeg doelpunt van Blanckaert beslist de partij

Een doelpunt van Blanckaert binnen het eerste kwartier bleek uiteindelijk genoeg voor de driepunter van Diegem in een kansarme wedstrijd.

Bij de bezoekers geen Van Belle (gekwetst) en Teirlinckx (geel geschorst). Doelman Otte, ziekjes de afgelopen week begon op de bank, zodat Verleysen zijn debuut vierde onder de lat.

De stormachtige wind maakte goed voetbal onmogelijk en de kansen bleken uiteindelijk met veel goede wil op één hand te tellen. Wat opviel, veel gretigheid bij de thuisploeg en de Londerzeelse motor bleek uiteindelijk te begeven onder het zand in het mechanisme, want SK bakte er weinig of niks van.

In de openingsminuut kon De Groodt niet bij een vrijschop van Dellevoet. Nog voor het kwartier was volgemaakt was SK weer op achtervolgen aangewezen. Balverlies in het middenveld van Pieyns lag aan de bal van het openingsdoelpunt. Blanckaert trapte de voorzet Benloufia in één tijd voorbij doelman Verleysen (1-0). De achterstand inspireerde SK niet en een valabele kans bij mekaar voetballen bleek zeer moeilijk. Een vrijschop van Dellevoet belandde op het dak van het doel en aan de overzijde zag Vander Elst zijn pegel tegen de lat spatten. Rust 1-0

Na de koffie geen beterschap voor SK en ook niet voor de match. Michiels hield de gelijkmaker van Nwadikwa uit zijn netten en Verleysen pakte in het slot van de wedstrijd uit met een reuzesave op een kans voor Blanckaert.

Diegem raakt weg van de laatste plaats en voor SK, dat nog enkele punten nodig heeft, zal het zondag tegen Brakel véél beter moeten.

12' Blanckaert (1-0)

Lambrecht (3), Verbelen (1)

Ploeg: Verleysen, El Maimouni (32' Verbelen), Dellevoet, De Groodt, Lambrecht, Nwadikwa, Pieyns, Goffin Fernandez (82' Bonanno), Djawadi, Aalhoul, Nizinga.

Zondag 5 mei
Sint-Eloois-Winkel Sport 1-0 K. Londerzeel SK.
Olympia Wijgmaal 1-1 Diegem Sport
Westhoek 5-0 SCT Menen