SK Londerzeel       Berchem Sport    Competitie

KLSK - KRC HARELBEKE
SK Londerzeel KRC Harelbeke

Ratten verpesten Londerzeels verjaardagsfeestje

Harelbeke is er, zonder veel gevaar te creëren, in geslaagd om de 3 punten mee te nemen naar West-Vlaanderen. Een koude douche dus voor de rood-blauwen, net in het weekend van het 90 jarig bestaan. Harelbeke is door deze overwinning zo goed als gered.

Het waren de paars-witte Ratten die het eerst konden dreigen via een pegel van Notenbaert. Het Londerzeelse antwoord kwam van kapitein Dellevoet. Zijn vrijschop werd overgetikt door Degrendel. Een bedrijvige Aalhoul knalde een teruglegger van Nzinga naast de paal. In het slotkwartier van de eerste helft miste SK twee reuzekansen. Teirlinckx kopte een vrijschop van Dellevoet aan de verkeerde kant van de paal en Djawadi trapte, volledig vrij, een niet te missen kans hopeloos over. Rust 0-0

De eerste kans van de twee helft was meteen de goede voor de bezoekers. De Rechter duwde de 0-1 voorbij Verleysen. SK begon nu echt te voetballen en drukte de Ratten vast voor eigen doel. Degrendel diende een vrijschop van Dellevoet te redden en in de rebound kon er niemand binnenduwen. De belegering duurde voort en bij een perfecte voorzet van Dellevoet buffelde Van Belle op de kruising. Even later toch gerechtigheid wanneer Aalhoul kon binnentrappen. Lang kon de jarige niet genieten van de gelijkmaker. Meerschman zag zijn schot via de knikker van Dellevoet voorbij een verraste Verleysen binnenvliegen (1-2). SK probeerde nog een gelijkmaker uit de brand te slepen maar Djawadi trapte een niet te missen kans naast.

59' De Rechter (0-1)
74' Aalhoul (1-1)
77' Meerschman (1-2)

Ploeg: Verleysen, Criel, De Groodt, Nwadikwa, Dellevoet, Teirlinckx, Lufua Mayeto (36' Van Belle), Pieyns, Aalhoul, Nzinga, Djawadi.

Zaterdag 21 september
RC Hades1-2Bocholter
ASV Geel0-0SP. Hasselt
Hoogstraten0-1Cappellen
Zondag 22 september
Berchem Sport0-3KVK Tienen
Diegem Sport1-3Olympia Wijgmaal
KVV Vosselaar1-0K. Londerzeel SK.
Eendracht Aalst3-3Duffel
Spouwen-Mopertingen2-1Pepingen-Halle