Spouwen-Moperingen       SK Londerzeel    Competitie

0 - 1 20:00

KLSK - TEMPO OVERIJSE
SK Londerzeel Tempo Overijse

Tempo ontsnapt aan grotere nederlaag

Door de nipte nederlaag is het voor Tempo nagelbijtend afwachten tot volgend weekend om zich nog te kunnen verzekeren van een eventueel barrageticket. SK heeft door de zege de kaap van de 40 punten gerond en kan volgende zondag ontspannen afreizen naar de nieuwbakken kampioen Winkel Sport.

De man van de wedstrijd was ongetwijfeld de jonge doelman Gilles Bellin die zijn ploeg, met een aantal schitterende reddingen, behoedde voor een grote afstraffing. De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van Jens Heyvaert die naast besloot. SK reageerde met pogingen van Van den Bossche en Dellevoet op vrijschop. Borahsasar dwong Verleysen tot een goeie reflex. Dellevoet, de man van de stilstaande fases, zag zijn hoekschop door Van Belle op de paal gekopt en bij een schot van Aalhoul redde Bellin een eerste keer de meubelen. Net voor de koffie verslikte Kevin Taelemans zich in de bal en Aalhoul trapte de openingstreffer tegen de touwen (1-0), meteen de ruststand na een onderhoudende eerste helft.

Na de rust moest Tempo komen maar het leek eerder verstijfd van de stress, want veel kansen werden niet bij mekaar gevoetbald. SK startte de 2de helft als een speer. Als in de openingsminuut stond Van Belle oog in oog met Bellin, maar stuitte op de doelman. Nzinga en Pieyns besloten over. Wanneer Van Belle diepgestuurd werd, had Bellin opnieuw een goede voetveeg in huis. Van Belle zag een kopbaldoelpunt wegens buitenspel afgekeurd. SK bleef de doelrijpe kansen bij mekaar voetballen. Doelman Bellin was echter de grote boeman voor de rood-blauwen met reddingen op pogingen van Nzinga en de ingevallen Bonanno. De enige kans voor de druivenjongens kwam op het conto van kapitein Delorge die tegen de lat kopte.

43' Aalhoul (1-0)

: Pieyns (1), Van den Bossche (1), Van Belle (2)

Ploeg: Verleysen, Criel, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx, Pieyns, Aalhoul, Van den Bossche (46' Bonanno), Van Belle (82' El Maimouni), Nzinga

zaterdag, 7 december 2019
RC Hades Kiewit Hasselt 1-5 K.VV.Vosselaar
R.Cappellen FC. 2-2 SP.Hasselt
Hoogstraten VV. 0-1 K.Londerzeel SK.
A.S.V.Geel 1-0 K.Olympia SC.Wijgmaal
zondag, 8 december 2019
K.FC.Duffel 1-0 S.K. Pepingen-Halle
K.Diegem Sport 1-1 K.Berchem Sport 2004
SC.Eendracht Aalst 1-0 K.Bocholter VV.
Spouwen-Mopertingen 1-4 K.VK.Tienen

1 K.V.K. Tienen 30