Spouwen-Moperingen       SK Londerzeel    Competitie

KLSK - BERCHEM SPORT
SK Londerzeel Berchem Sport

Derde thuisnederlaag op rij

SK is er ook tegen Berchem Sport niet in geslaagd om de broodnodige eerste driepunter binnen te halen. Na een late gelijkmaker in de slotminuten in een bloedstollende partij, zorgde gestuntel ervoor dat de Antwerpenaars toch nog de zege konden binnenrijven. Voor de geel-zwarten meteen de eerste zege van het seizoen.

Trainer Hilaerts had wat gesleuteld aan het team. Teirlinckx verdween naar de bank, terwijl Nogyi zijn debuut mocht maken. Het duurde lang voor de eerste kans te noteren viel maar Morais de Almeidi struikelde over de bal. Wanneer Corneliisen aan de overzijde werd neergeduwd door Nwadikwa was het verdict voor de thuisploeg snoeihard. Rood voor Nwadikwa en strafschop voor de bezoekers. Een kolfje naar de hand van Van Kruyssen die Clepkens het nakijken gaf (0-1). Saillat had de 0-2 aan de voet maar Clepkens bracht redding. Op het halfuur zorgde Tarfi op vrijschop voor gerechtigheid. SK dat het beste voetbal bracht kwam verdiend langszij (1-1). Wanneer in de slotminuut Morais de Almeida ten val werd gebracht, ging ook hier de bal op de stip. De Londerzeelse aanvaller zette zelf de strafschop om (2-1).

SK ging in het openingskwartier van de 2de helft op zoek naar een derde doelpunt. Morais De Almeida kopte over en kopte even later een perfect getrapte voorzet van Pieyns aan de verkeerde kant van de paal. Ook hazewind Ngoyi besloot een open kans naast. Als de kansen niet afgemaakt worden, gebeurt aan de overzijde vaak het onvermijdbare. De volledig vrijstaande El Yazidi trapte ongestoord de gelijkmaker tegen de touwen. Team SK had nog de kansen om opnieuw op voorsprong te komen. De Groodt zag zijn volley van de lijn geveegd. Ook nu weer sloegen de bezoekers toe. Van Kruyssen bood de 2-3 op een schotel aan: Saillat werkte makkelijk af (2-3). Save the best for last: twee goals nog in de absolute slotminuten. Morais de Almeida trapte uit het niets de gelijkmaker voor Appels. Toch was dit ook weer niet voldoende want, na een misverstand Diallo-Sterckx mocht El Yazidi aanleggen en Clepkens had geen schijn van een kans. (3-4).

Zuur, zéér zuur voor SK dat de komende drie weken met Tienen, Hasselt en Bocholt drie absolute kleppers voor de voeten krijgt.

21' Van Kruyssen (0-1) op pen
29' Tarfi (1-1)
45' Morais de Almeida (2-1) op pen
58' El Yazidi (2-2)
71' Saillat (2-3)
89' Morais de Almeida (3-3)
90' El Yazidi (3-4)

Dellevoet (1), Hilaerts (1)

Rode Kaart:
Nwadikwa

Ploeg: Clepkens, Caignau, Dellevoet, De Groodt, Nwadikwa, Sterckx, Pieyns (73' Smars), Tarfi (82' Teirlinckx), Ngoyi, Figys (80' Diallo), Morais de Almeida

zaterdag, 7 december 2019
RC Hades Kiewit Hasselt 1-5 K.VV.Vosselaar
R.Cappellen FC. 2-2 SP.Hasselt
Hoogstraten VV. 0-1 K.Londerzeel SK.
A.S.V.Geel 1-0 K.Olympia SC.Wijgmaal
zondag, 8 december 2019
K.FC.Duffel 1-0 S.K. Pepingen-Halle
K.Diegem Sport 1-1 K.Berchem Sport 2004
SC.Eendracht Aalst 1-0 K.Bocholter VV.
Spouwen-Mopertingen 1-4 K.VK.Tienen

1 K.V.K. Tienen 30