SK Londerzeel       KFC Duffel    Competitie

KLSK - BOCHOLTER VV
SK Londerzeel Bocholter

Inzet wordt beloond

Na vier opeenvolgende nederlagen heeft Team SK tegen leider Bocholt dan nog, opnieuw een punt gesprokkeld, en hoe! SK, onder de vleugels van de nieuwe trainer Jean-Pierre Van de Velde, speelde ongetwijfeld zijn beste partij van dit seizoen. Mooie combinaties bij balbezit, pressing bij balverlies. We hebben het de voorbije weken anders gezien.

De thuisploeg, zonder de geschorsten Pieyns en Teirlinckx en de gekwetste Moraïs de Almeida, ging als een speer van start. Tarfi zorgde voor het eerste gevaar: zijn plaatsbal plofte, buiten het bereik van doelman Wertelaers, op de dwarsligger. Zoals al eerder dit seizoen lag een dekkingsfout in de verdediging aan de basis van de 0-1. Kessels strafte ongenadig af. De wedstrijd ging goed op en neer en wat opviel was de gretigheid bij de thuisploeg. De hand van JP was reeds na een tweetal trainingen voelbaar. Aalhoul zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd en Caignau zette doelman Wertelaers nog eens aan het werk. Rust 0-1

De 2de helft was het alle hens aan dek voor de leider die de hangmat duidelijk in de kleedkamer had achtergelaten. Sterckx trapte een voorzet van Figys naast en een kopbal van Nwadikwa werd nog onschadelijk gemaakt door de bezoekende doelman. Wanneer de ingevallen Diallo de bal panklaar legde was er niemand was bij de pinken om binnen te duwen. Het is duidelijk, dit SK mist een echte afwerker. De thuisploeg bleef hoog druk zetten en Bocholt had het niet onder de markt. Loon naar werken kreeg Team SK een kwartier voor tijd: de ingevallen Laurent zag zijn perfecte voorzet in doel gedevieerd door Aalhoul (1-1). Toch was het opletten voor gevatte tegenprikken van de Limburgers. Bij een van die prikken was het bijna prijs: Dieme kopte een hoekschop tegen de paal. Sterckx zag nog een pegel via een bezoekende schouder in hoekschop verdwijnen.

Zo bleef het 1-1 een resultaat waarmee beide partijen uiteindelijk konden tevreden zijn. De leider gaf na de wedstrijd ook ruiterlijk toe dat dit SK een moeilijk te bespelen ploeg is die de komende weken nog vele ploegen pijn kan doen. Zoals Yazz en haar Plastic Population het al zong eind jaren 80: "The only way is up!". Dat is de weg die we nu dienen te bewandelen, te beginnen met nu zondag in de Vlaams-Brabantse derby op Wijgmaal.

Bij een mooie wedstrijd hoort vaak ook een zeer goed arbitraal trio. Wel, we moeten zeggen: Pieter Van de Venne en zijn kornuiten was zo een trio. Meer van dat aub ...

4' Kessels (0-1)
75' Aalhoul (1-1)

Tarfi (1)

Ploeg: Clepkens, Caignau, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Sterckx, Aalhoul, Figys, Van Hoof (51' Laurent), Tarfi, Ngoyi (60' Diallo).

Zaterdag 9 november
ASV Geel 2-2 Berchem Sport
Hoogstraten 1-0 RC Hades
SP Hasselt 2-0 Olympia Wijgmaal
Cappellen 0-2 K. Londerzeel SK.
Zondag 10 november
KFC Duffel 2-3 KVK Tienen