Spouwen-Moperingen       SK Londerzeel    Competitie

0 - 1 20:00

CAPPELLEN FC - KLSK
Cappellen SK Londerzeel

Rene Sterckx zorgt voor tweede zege op verplaatsing

Een gedisciplineerd spelend SK heeft in het Van Wellen Stadion een mooie uitzege behaald. Rene Sterckx scoorde twee goals waardoor SK nu 6 op 6 pakt en zijn gestage opmars in het klassement heeft ingezet.

Beide ploegen kwamen gehavend aan de start en diende elk een handvol spelers te missen. Bij de thuisploeg liet vooral de afwezigheid van smaakmaker Seppe Kil zich gevoelen, terwijl coach Van de Velde geen beroep kon doen op de gekwetsten Caignau, Morais de Almeida en Van Hoof. De Groodt en Figys zaten met een gele schorsingsziekte opgezadeld.

Tarfi opende de debatten en zag zijn schot gered door doelman Joossens terwijl aan de overzijde de bedrijvige Da Silva een poging waagde. De Keyser trapte een dot van een kans naast de paal. In het slotkwartier kwam SK dan op voorsprong na een snelle counter: Laurent vond Sterckx en die verraste doelman Joossens (0-1). SK zette constant druk op de tegenstander en kwam in de eerste helft nooit in de problemen.

Het openingskwartier van de 2de helft was Londerzeels getint. Aalhoul besloot op doelman Joossens en de mee opgerukte Teirlinckx kopte op de paal. Sterckx zag nog een pegel afgeblokt door Edwards. Sarr, die voorin een constante gesel was voor zijn bewakers, degradeerde drie van zijn bewakers tot meelopers maar vergat dan af te werken. Aalhoul en Sterckx bleven Joossens op de proef stellen. Die had na een hoekschop geen verhaal en Sterckx tikte, als een duivel uit een doosje, de 0-2 tegen de netten. Wat de thuisploeg ook probeerde, de Londerzeelse onuitgegeven verdediging gaf geen krimp en doelman Clepkens kon dan ook makkelijk zijn clean-sheet binnenrijven.

37' en 66' Sterckx (0-1) en (0-2)

Ploeg: Clepkens, Nwadikwa, Dellevoet, Teirlinckx, Pieyns, Sterckx, Tarfi, Goffin Fernandez, Laurent (91' Diallo), Aalhoul (80' Smars), Sarr

zaterdag, 7 december 2019
RC Hades Kiewit Hasselt 1-5 K.VV.Vosselaar
R.Cappellen FC. 2-2 SP.Hasselt
Hoogstraten VV. 0-1 K.Londerzeel SK.
A.S.V.Geel 1-0 K.Olympia SC.Wijgmaal
zondag, 8 december 2019
K.FC.Duffel 1-0 S.K. Pepingen-Halle
K.Diegem Sport 1-1 K.Berchem Sport 2004
SC.Eendracht Aalst 1-0 K.Bocholter VV.
Spouwen-Mopertingen 1-4 K.VK.Tienen

1 K.V.K. Tienen 30