Spouwen-Moperingen       SK Londerzeel    Competitie

0 - 1 20:00

GEEL - KLSK
ASV Geel SK Londerzeel

Verdiende overwinning na volwassen prestatie

Na de zege op het veld van Capellen boekte SK een nieuwe zege op verplaatsing. SK klimt hierdoor wat verder uit het dal en kan met vertrouwen het duel met Eendracht Aalst tegemoet zien.

Trainer Van de Velde kon naast Aalhoul geen beroep doen op spits Sarr. Hierdoor kwam Morais de Almeida opnieuw in het team en werd Caignau op de rechterflank geposteerd.

SK probeerde onmiddellijk zij wil op te dringen en had al vrij snel zijn eerste reuzekans beet. De kopbal van Pieyns was echter te zwak om doelman Belkouch in verlegenheid te brengen. De thuisploeg dreigde vanuit de tweede lijn zonder al te veel gevaar. Robin (gepakt door Clepkens) en Ella Ella (naast) konden voor gevaar zorgen. De bezoekers kwamen dan op voorsprong door een kopbal van Nwadikwa op vrijschop van Tarfi (0-1). Even later alweer pech voor Team SK. Morais de Almeida viel opnieuw geblesseerd uit en werd vervangen door Laurent. Die liet zich onmiddellijk gelden maar hij kon een voorzet van Tarfi niet verzilveren. Aan de overzijde maakt Caignau een kopbal van Robin op de lijn onschadelijk. Op slag van rust mondde een schitterende aanval uit in een dubbele voorsprong. Dellevoet zette zich goed door en bediende op links de vrijstaande Pieyns. Sterckx kopte zijn perfect aangesneden vrijschop tegen de touwen (0-2).

Net na de koffie zette een efficiënt SK de thuisploeg schaakmat. Caignau kon doorgaan op rechts en Laurent trapte de lage voorzet aan de eerste paal voorbij Belkouch (0-3). De thuisploeg probeerde nog wel om de bakens te verzetten maar kwam niet verder dan de eerredder van Vanderheiden (1-3). Het Londerzeelse blok kwam nog weinig of niet in de problemen en pakte een oververdiende driepunter. Het is nu wachten op de bevestiging in eigen huis om te beginnen nu zondag al in de topper tegen Eendracht Aalst.

27' Nwadikwa (0-1)
45' Sterckx (0-2)
48' Laurent (0-3)
57' Vanderheiden (1-3)

Goffin Fernandez (1)

Ploeg: Clepkens, Nwadikwa, Dellevoet, Teirlinckx , De Groodt, Goffin Fernandez, Sterckx, Caignau (79' Smars), Tarfi, Pieyns (72' Figys), Morais de Almeida (32' Laurent).

zaterdag, 7 december 2019
RC Hades Kiewit Hasselt 1-5 K.VV.Vosselaar
R.Cappellen FC. 2-2 SP.Hasselt
Hoogstraten VV. 0-1 K.Londerzeel SK.
A.S.V.Geel 1-0 K.Olympia SC.Wijgmaal
zondag, 8 december 2019
K.FC.Duffel 1-0 S.K. Pepingen-Halle
K.Diegem Sport 1-1 K.Berchem Sport 2004
SC.Eendracht Aalst 1-0 K.Bocholter VV.
Spouwen-Mopertingen 1-4 K.VK.Tienen

1 K.V.K. Tienen 30