SK Londerzeel       FC Lebbeke   Competitie

2 - 2  28 januari 2023

KLSK - HOOGSTRATEN VV
SK Londerzeel Hoogstraten

Cedric Dellevoet bezorgt SK eerste zege van het seizoen.

Met een enorme buffelstoot heeft kapitein Dellevoet SK haar eerste zege van het seizoen bezorgd. Een eerste zege die bijzonder veel deugd doet aan de troepen van trainer Geys. De Rooikens uit Hoogstraten waren immers naar Londerzeel afgezakt met 6 op 6 in de koffer, het co-leiderschap en een enorm doelpuntensaldo.

Trainer Geys bracht een aantal wijzigingen aan in zijn team. Van den Bogaert en Odimboleko kwamen terug in het team en ook Mabika kreeg zijn eerste basisplaats. Jelle Van Kruijssen zat voor het eerst dit seizoen op de bank.

De wedstrijd kon voor SK niet beter van start gaan, al in de openingsminuten zorgde Odimboleko daarvoor door doelman Nolle te verrassen aan de eerste paal (1-0). Kuijlaars (beste man bij HVV) en Van Zantvoort besloten over. Nolle redde nog een mooie kopbal van Yildiz en de bezoekers ontsnapten nog voor de rust aan een strafschop na een trekfout op Yildiz. Scheidsrechter Schoenmaeckers gaf echter geen krimp. Rust 1-0

Nog voor het eerste kwartier van de 2de helft volgemaakt was, hingen de bordjes in evenwicht. SK kreeg de bal niet weg in eigen strafschopgebied en Kuijlaars pegelde vanuit de tweede lijn tegen de netten (1-1). Mabika knalde aan de overzijde naast de paal, maar als zo vaak ging de kapitein Dellevoet dan voorop in de strijd en zorgde met een enorme buffelstoot voor het tweede thuisdoelpunt. SK had nog de kansen om de voorsprong verder uit te diepen maar noch Odimboleko, noch Mitu konden hun mooie kans verzilveren. De Rooikens konden nog even dreigen langs Van Zantvoort die zijn vlam in hoekschop zag afgeweerd.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor onze rood-blauwen en zoals Cedric Dellevoet het na de wedstrijd verwoordde "nu de volle focus op de derby tegen Diegem Sport", waarvan akte...

6' Stéphane Odimboleko (1-0)
59' Nick Kuijlaars (1-1)
64' Cedric Dellevoet (2-1)