SK Londerzeel       FC Lebbeke   Competitie

2 - 2  28 januari 2023
CAPPELLEN FC - KLSK
Cappellen SK Londerzeel

Thuisploeg trekt aan het langste eind.

De geel-roden hebben de punten in eigen stadion gehouden na goals van Robbe Kil en de ingevallen Nesta Vallez. We kunnen spreken van een verdiende overwinning tegen een, vooral in de tweede helft, onmondig SK. Het eerste kwart van de match was voor SK met vlotte aanvalsgolven en kansen voor Odimboleko en Van der Veken, twee keer ook knap gered door doelman Joossens. De thuisploeg kroop in een egelstelling met een dubbele afweergordel voor hun eigen doelman. Verdere kansen kwamen er niet, zodat de rust bereikt werd met een brilscore 0-0.

Na de rust begonnen bij SK de slordigheden zich op te stapelen en kwam de thuisploeg veel beter in de wedstrijd. Verbist zag zijn kogel nog gered door Roef maar bij de volgende aanval was het bingo. Kil rondde beheerst af 1-0. Trainer Geys greep in en bracht Pieyns en Papi in voor De Kegel en El Yazidi. De thuisploeg drukte SK meer en meer op eigen speelhelft, maar de kansen vielen pas op het einde van de match. Kil trapte een vrijschop naast. Aan de overzijde werd een pegel van Daeseleire nog in hoekschop gedevieerd en na een mooie een-twee tussen Vergeylen en Odimboleko ging doelman Joossens goed plat op de lage schuiver. Van Kerckhoven trapte de 2-0 nog naast maar de ingevallen Nesta Vallez deed beter en besliste de wedstrijd pal voor affluiten. Nul op zes na twee uitmatchen voor SK dat komende zaterdag beter moet doen in de thuismatch tegen Hasselt.

59' Kil (1-0)
89' Vallez (2-0)

El Yazidi (2), Dellevoet (1), Pieyns (1)

Ploeg: Roef, Daeseleire, Van den Bogaert, Van der Veken, Dellevoet, Meseure, Vergeylen, El Yazidi (64' Pieyns), Van Kruijssen, Odimboleko, De Kegel (64' Manuel).

6 Vc Lille United 30
10 K.R.C. Mechelen 27