SK Londerzeel       FC Lebbeke   Competitie

2 - 2  28 januari 2023
KLSK - HOUTVENNE
SK Londerzeel KVC Houtvenne

SK blijft steken op een gelijkspel

Net als vorige week is SK niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Houtvenne. Voor de thuisploeg niet echt een opsteker en ook de rode lantaarn schiet met dit puntje niet veel op. Bovendien zijn er volgende week alweer 2 schorsingen door de derde gele kaart Daeseleire en de rode kaart van Van der Veken. SK mist daardoor twee ervaren pionnen op het veld van Aalst.

Trainer Geys diende te puzzelen in het middenveld door de schorsingen van Meseure en Pieyns en door de blessure van Vergeylen. Tano Hermans kreeg hierdoor zijn eerste basisplaats.

De eerste kansen waren voor de bezoekers. Wouters zette Roef aan het werk en Mols trapte naast. Aan de overzijde redde De Winter een schot van Papi. In de daaropvolgende hoekschop kopte Dellevoet over. Bij het ingaan van het slotkwartier kwam SK dan toch op voorsprong. Van den Bogaert vond met een lage voorzet El Yazidi en de man in vorm vlamde voorbij De Winter (1-0). De Winter had ook nog een redding in huis op een mogelijkheid van Van Kruijssen. Rust 1-0

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Van der Veken die in een tijd De Winter probeerde te verschalken. De bezoekers - die tijdens de winterstop nog een serieuze kwaliteitsinjectie kregen - begonnen beter in de match te komen. Roef had een schitterende parade in huis op een kopbal van Vercauteren en even later trapte Maecky op de lat. Van der Veken zette met een heerlijke pass Van Kruijssen op weg naar de 2-1 maar de Londerzeelse topschutter stuitte op een attente De Winter. Dequévy zette met een fraai schot de gelijke stand op het bord. Doelman De Winter redde met meer geluk dan kunde een schot van De Kegel. In de daaropvolgende minuut werd Van der Veken, met een 2de gele kaart, uitgesloten. Aan de stand veranderde niks meer.

Volgende week trekt SK naar het Pierre Cornelisstadion voor de affiche met E. Aalst.

34' El Yazidi (1-0)
71' Dequévy (1-1)

Daeseleire (3), Hermans (1)

Rode Kaart:
Van der Veken (2x geel)

Ploeg: Roef, Daeseleire, Mauro, Dellevoet, Van den Bogaert, Hermans (68' Odimboleko), Van der Veken, De Kegel, Van Kruijssen (80' Oulad), El Yazidi (87' Oliseh), Manuel

6 Vc Lille United 30
10 K.R.C. Mechelen 27