KSK Tongeren       SK Londerzeel   Competitie

1 - 2  4 december 2022
KLSK - HADES
SK Londerzeel RC Hades

SK verliest ook laatste thuiswedstrijd

De Limburgers hebben door de 0-2 zege in het Eeckelaers Stadion verzekerd van een verlengd verblijf in 2de nationale. De feestvreugde was na de wedstrijd dan ook enorm bij de uitgelaten bezoekers.

SK kwam aan de eerste kans toen Van Kruijssen alleen voor doel werd gezet maar de afwerking was ondermaats en doelman Claes kon dan ook makkelijk redding brengen. Twee uppercuts in drie minuten waren voor de bezoekers genoeg om de wedstrijd in zijn definitieve plooi te leggen. Elens verraste doelman Roef met een lage plaatsbal in de verste hoek en enkele minuten later trapte Bongiorno de 0-2 tegen de touwen. Enkel El Yazidi kon Claes nog eens aan het werk zetten. Rust 0-2

In de 2de helft was het ruim een kwartier wachten op een eerste noemenswaardig feit. El Yazidi zag zijn gevaarlijke vrijschop weggewerkt door een Limburgse verdediger en Daeseleire dreigde met een laag schot. Opnieuw SK gevaar op vrijschop van El Yazidi, die zijn trap op de kruising zag uiteenspatten. De rebound met het hoofd van De Kegel werd nog nipt ontzet. Net daarvoor had Van Kruijssen zijn tweede reuzenkans gemist op aangeven van Oliseh. Ondanks een overtuigend balbezit in de tweede helft van onze rood-blauwen, konden zij doelman Claes niet in verlegenheid brengen. De bezoekende doelman ranselde nog een vrijschop van Van Kruijssen uit zijn doelvlak.

Voor SK rest nu alleen nog de uitmatch van zondag op het veld van Lyra Lierse. Daarna kan een punt gezet worden achter een lang en slopend seizoen.

22' Elens (0-1)
24' Bongiorno (0-2)

Mauro, Pieyns

Ploeg: Roef, Daeseleire, Van der Veken, Mauro, Van den Bogaert, Pieyns (72' Hermans), De Kegel, Vergeylen (52' Van der Jeught), El Yazidi (80' Vandevelde), Oliseh, Van Kruijssen