KSK Tongeren       SK Londerzeel   Competitie

KLSK - KLSK
SK Londerzeel RC Hades Hasselt

Convents beslist de wedstrijd

SK is er niet in geslaagd om de lijn door te trekken na de zege van vorige zondag tegen Diegem Sport. Marijn Convents bezorgde met zijn doelpunt niet alleen zijn ploeg de drie punten maar liet SK tevens achter met een sportieve kater én met een 4 op 15 na 5 wedstrijden. Vooral bij de afwerking liet de thuisploeg het afweten.

De eerste kans was voor de thuisploeg al in de openingsminuut. Yildiz, vorige zondag nog trefzeker, trapte de wenkende kans onbegrijpelijk naast. Doelrijpe kansen vielen er voor de rest in het eerste halfuur niet te noteren. Die kwamen er wel in het slotkwartier van een aangename en op en neergaande eerste helft. SK ontsnapte aan een achterstand bij de rust toen Cinty, met een geniale ingeving vanop 40 meter, doelman Roef trachtte te grazen te nemen. De Londerzeelse nummer 1 had nog een ultieme save in huis en kon de bal nog tegen de dwarsligger deviëren. Elens voor de bezoekers en Laureys voor de thuisploeg zorgden nog voor het laatste gevaar. Rust 0-0

In de openingsminuten van de tweede helft had Manuel de kans om SK op voorsprong te brengen. Hij omspeelde doelman Gijbels maar talmde te lang om te besluiten en trapte over. Roef, vorige week al bij de uitblinkers, pakte opnieuw uit met een reuzesave op een trap van Convents. Diezelfde Convents gaf met een lage pegel in de benedenhoek Roef geen kans en de bal verdween via de paal tegen de netten (0-1). SK probeerde de bakens nog te verzetten maar bij de afwerking liep het telkenmale mis en doelman Gijbels werd dan ook niet meer in de problemen gebracht. Laureys trapte nog eens voorlangs.

Hiermee bleef het bij een zuinige zege voor de Limburgers die aan een stevig parcours bezig zijn. Voor de thuisploeg meteen de derde nederlaag in 5 partijen, van het goede teveel. Volgende week staat de derby op het programma op verplaatsing bij FC Lebbeke.

Convents (0-1)

Yildiz (1)

Ploeg: Roef, Daeseleire (85' Gake), Dellevoet, Van der Veken, Caignau, Pieyns, Meseure, Yildiz, Taqi (74' Vergeylen), Manuel en Laureys.

6 K.R.C. Mechelen 22
7 Yellow Red K.V. Mechelen B 21