SK Londerzeel       Mandel United    Competitie

13 januari 2019

K OLSA BRAKEL - KLSK
Olsa Brakel SK Londerzeel

Redouan Aalhoul matchwinnaar met twee goals

SK heeft voor de tweede opeenvolgende keer de volle buit meegegraaid op verplaatsing. Na Menen was nu Olsa Brakel aan de beurt, waardoor SK een 7 op 9 pakt en de rode lantaarn op resolute manier de deur wijst.

Trainer Hilaerts kon geen beroep doen op de geelgeschorste Diakhité. Zijn vervanger op het middenveld was Pieyns. De dirigeerstok ging naar Aalhoul die zijn orkest op schitterende manier op sleeptouw nam.

SK nam meteen het heft in handen en dit leverde al vrij snel een gele kaart op voor Kabanda, na een overtreding op Nzinga. Wanneer Nzinga werd diep gestuurd, vond hij op zijn voorzet een goed gevolgde Aalhoul, die de openingstreffer tegen de netten trapte (0-1). SK bleef dreigen en had enkel wat problemen met de pijlsnelle Hebbelinck. Trainer Hilaerts posteerde, op het halfuur, Lambrecht als tegenstander en El Maimouni kwam in als rechterflank. De raids van de voormalige Kielse Rat deden de tegenstander menigmaal pijn. SK kon de rust in met een 0-1 voorsprong.

Iedereen verwachtte dat Olsa de bezoekers bij de keel ging grijpen, maar daar stak Aalhoul een stokje voor. Zijn mooie draaibal verdween achter Van den Noortgaete tegen de netten (0-2). Buiten wat doelgekletter vanop afstand had de thuisploeg niks in de pap te brokken tegen een stevig Londerzeels geheel. Het was dus afwachten tot de score verder uitgediept kon worden. Die kans kreeg Dellevoet op strafschop, na een haakfout op Nzinga. De Londerzeelse kapitein zag zijn elfmeter echter gered door de Olsa doelman. Een vaak ongrijpbare Nzinga probeerde nog zijn goaltje mee te pikken maar was ongelukkig in de afwerking. Het koningskoppel Nzinga - Van Belle deed het opnieuw uitstekend en verzette een pak werk. Het is nu nog wachten tot zij ook nog eens de weg naar de netten vinden, maar dat komt nog wel. Misschien zondag al tegen Racing Gent ?

15' en 56' Aalhoul (0-1) en (0-2)

Teirlinckx (3)

Ploeg: Otte, Lambrecht, Dellevoet, Nwadikwa, Degroodt, Spanoghe (32' El Maimouni), Teirlinckx, Pieyns, Aalhoul (85' Bonanno), Van Belle, Nzinga (90' Berkay)

Zat 22 dec
Mandel United 1-0 RC Harlebeke
Zat 12 jan
Sint-Eloois-Winkel Sport 5-0 Tempo Overijse
Zon 13 jan
Eppegem 2-0 Dikkelvenne
Olympia Wijgmaal 2-1 RC Gent
Westhoek 0-3 Olsa Brakel
KSK Ronse 0-3 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 3-1 SCT Menen
FC Gullegem 2-2 Diegem Sport