SK Londerzeel       KRC Harelbeke    Competitie

KLSK - KRC GENT
SK Londerzeel Racing Club Gent

SK morst met de kansen

Ook na 10 speeldagen is SK er nog niet in geslaagd om te winnen voor eigen publiek. 2 schamele puntjes na 2 gelijke spelen tegen Ronse en Diegem is de magere buit in het Stadion Dirk Putteman. Nochtans had SK tegen Racing Gent dé kans om de goede reeks, met een 7 op 9, verder te zetten.

Een dosis pech maar zeker ook een ondermaatse afwerking waren de grondleggers van deze nederlaag.

Al tijdens de opwarming liep het mis. Diakhité die de plaats van de geschorste Teirlinckx diende in te nemen, viel geblesseerd uit. Het noopte trainer Hilaerts om Bonanno centraal op het middenveld te posteren.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg dat in het eerste kwart van de wedstrijd al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Twee maal lag een slechte positionering aan de basis en twee keer was het Elewaut die doelman Otte het nakijken gaf. Elewaut had nog een reuzekans maar zijn derde poging ging voorlangs. De aansluitingstreffer van Aalhoul werd, wegens buitenspel, afgekeurd. Van Belle, ongelukkig in de afwerking, trapte een reuzekans op doelman Frans. Van Belle zag een kopbal nog naast gaan en een vrijschop van Dellevoet was hetzelfde lot beschoren. Aan de overkant redde Otte een schot van Kyeremeh. Toch knokte SK zich nog voor de rust terug in de partij door een doelpunt van Nzinga (1-2).

SK probeerde aan het begin van de tweede helft meteen de forcing te voeren, maar met de kansen werd slordig omgesprongen. Nzinga en Bonanno besloten over, Van Belle besloot naast. Bij de eerste kans van de bezoekers was er een bijzonder attente Otte nodig om Waeghe van een doelpunt te houden. De wedstrijd van "het mocht net niet zijn" werd geillustreerd door een pegel van Dellevoet, op vrijschop, die op de lat uiteenspatte. Doelman Frans deed ook zijn duit in het zakje en redde een kopbal van Van Belle. Het slot van de wedstrijd dienden de bezoekers af te werken met een man minder, na een dubbele gele kaart voor Vercruysse. Het laatste wapenfeit was voor Van Belle die zijn doelpunt, na voorafgaand buitenspel, zag afgekeurd.

5' en 17' Elewaut (0-1) en (0-2)
45' Nzinga (1-2)

Otte (2), Nzinga (2)

Ploeg: Otte, El Maimouni (62' Spanoghe), Dellevoet, Nwadikwa, Degroodt, Lambrecht, Aalhoul, Pieyns, Bonanno (86' Kalach), Nzinga, Van Belle