SK Londerzeel       SCT Menen    Competitie

KSK RONSE - KLSK
KSK Ronse SK Londerzeel

Stevige driepunter op verplaatsing

SK heeft het nieuwe jaar op een mooie manier ingezet met een ruime zege op het veld van SK Ronse, een ploeg met een stevige thuisreputatie. Een knappe tweede helft rechtvaardigde de afgetekende zege. Het kantelpunt van de wedstrijd was de tweede (onnodige) gele kaart voor Loic Thissen, waardoor de thuisploeg inneenzakte als een pudding.

Bij de rust had niemand een idee of de wedstrijd nog een winnaar zou opleveren. Slappe koffie resulteerde in weinig opwinding en dus ook weinig doelkansen. De bezoekers kwamen nooit in hun voetbal en dat leverde precies zero kansen op. De thuisploeg kon enkel dreigen via Frutos en Thissen en kapitein Dellevoet diende zijn doelman Otte bij te springen op de doellijn. Rust 0-0.

In het begin van de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met weinig kansen op een schotje van Aalhoul na. Net voor het volmaken van het eerste kwartier wou Thissen de wedstrijd wat peper in zijn gat geven en pakte, volledig onnodig, zijn tweede gele kaart. De thuisploeg herleid tot zijn tienen onderging meteen de wedstrijd en onze gele kanaries begonnen zowaar te combineren. Een triootje Djwadi-Teirlinckx-Aalhoul zorgde voor de eerste echte doelkans. Een thuisverdediger devieerde in hoekschop. Nzinga kopte de hoekschop van Dellevoet keihard tegen de touwen en liet Knipping zonder verhaal (0-1). Een minuutje later was de thuisploeg K.O. na een tweede bezoekende goal. Nzinga verlengde tot bij Van Belle die raak trof (0-2). De thuisploeg kwam bijna niet meer aan kansen. Enkel de ingevallen Achabar kon nog eens dreigen. Het was uiteindelijk Aalhoul die de eindstand op het bord zette (0-3). Enkele minuten voor affluiten werd Djwadi nog gegrepen in het strafschopgebied maar scheidsrechter Ghijselincks vond het welletjes en de bal ging niet op de stip.

64' Nzinga (0-1)
65' Van Belle (0-2)
79' Aalhoul (0-3)

Morias (1), Goffin Fernandez (1)

Ploeg: Otte, Morias, Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Teirlinckx (75' Lambrecht), Bonanno (59' Djawadi), Aalhoul, Goffin Fernandez (80' Spanoghe), Van Belle en Nzinga

Zon 17 februari
Diegem Sport 1-0 RC Gent
SCT Menen 1-3 RC Harelbeke
FC Gullegem 2-1 K. Londerzeel SK.
Sparta Petegem 2-1 Olsa Brakel
Olympia Wijgmaal 4-3 Tempo Overijse