SK Londerzeel       KFC Duffel    Competitie

9 november 2019

KLSK - PEPINGEN HALLE
SK Londerzeel Pepingen-Halle

Tarfi leidt SK naar eerste thuiszege

Hoera, driewerf hoera ! De eerste zege in eigen huis is een feit. Het werd een spannende Vlaams-Brabantse derby die vooral in de 2de helft aangenaam om volgen was. Toch slaakte iedereen bij SK een grote zucht van opluchting toen scheidsrechter Sbaghi na 94' minuten een einde maakte aan de wedstrijd.

Bij SK startten de teruggekeerde Goffin Fernandez en nieuwe aanwinst Andel Sarr in de basis. Het was een bedrijvige Baras die bij de bezoekers voor gevaar zorgde met enkele schoten naast en een vrijschop over. Aan de overzijde kopte Sarr een vrijschop van Caignau naast de verste paal. Tarfi kopte een voorzet van Caignau naast en doelman Clepkens hield de doorgebroken Baras met een voetveeg van de 0-1. Rust 0-0

SK dreigde aan het begin van de 2de helft via De Groodt en Sterckx. Na tien minuten viel dan toch een eerste doelpunt. Tarfi trapte de vrijschop enig mooi in de winkelhaak (1-0). Het spook van een snel tegendoelpunt dook weer op: Diakithé trapte de gelijkmaker tegen de netten maar zijn doelpunt werd wegens voorafgaand buitenspel afgekeurd. Net over het uur kon Tarfi vanop afstand aanleggen en zijn schot verdween voorbij Deweerdt tegen de netten (2-0). Lang kon SK niet genieten van de dubbele voorsprong. Sarkic trapte, een door Clepkens geloste bal, tegen de netten (2-1). Sarr zette doelman Deweerdt nog eens aan het werk. Tarfi zette Sarr op weg naar de 3-1 maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger en Tarfi trapte de rebound naast. Diep in blessuretijd kwam SK nog goed weg wanneer de ingevallen Djwadi (ex-SK) nipt naast besloot.

SK komt door deze zege weg van de laatste plaats en kan de weg van de heropstanding verder zetten. Toch leverde deze partij wat averij op door de 3de gele kaart van De Groodt en de kwetsuur van Caignau.

55' Tarfi (1-0)
62' Tarfi (2-0)
63' Sarkic (2-1)

De Groodt (3), Aalhoul (1), Figys (2)

Ploeg: Clepkens, Caignau (61' Teirlinckx), Dellevoet, Nwadikwa, De Groodt, Sterckx, Tarfi Aalhoul (88' Pieyns), Goffin Fernandez, Figys (91' Laurent), Sarr

Zaterdag 9 november
ASV Geel 2-2 Berchem Sport
Hoogstraten 1-0 RC Hades
SP Hasselt 2-0 Olympia Wijgmaal
Cappellen 0-2 K. Londerzeel SK.
Zondag 10 november
KFC Duffel 2-3 KVK Tienen