SK Londerzeel       FC Lebbeke   Competitie

2 - 2  28 januari 2023
KLSK - DIEGEM SPORT
SK Londerzeel Diegem Sport

Diegem wint de derby met het kleinste verschil.

In een streekderby die vooral na de pauze openbrak met enkele goede kansen langs weerszijde viel de beslissing een kleine tien minuten voor tijd toen Sulejmani de 0-1 scoorde. Diegem knoopt zo weer aan met de overwinning terwijl SK Londerzeel met één op negen achterblijft. SK verliest voor de tweede opeenvolgende keer met het kleinste verschil.

De eerste helft was vrij gesloten met nauwelijks kansen. Londerzeel zocht wel maar vond geen openingen. Diegem stond goed en even voor het halfuur werd Deflem de diepte ingestuurd. Hij omspeelde doelman Deltour maar Mauro keerde het leer nog voor de doellijn.

Na de rust redde Deltour met een beenveeg op een schuine knal van Deflem. Aan de overkant kwam er meer dreiging van de thuisploeg en dat leverde ook kansen op: na een goede actie van Manuel kopte De Kegel centraal pal op doelman Michiels. De match was nu een aangenaam kijkstuk om volgen en een verre knal van Sulejmani werd door Deltour met een vuist gepareerd. Nauwelijks één minuut later zette De Kegel voor maar El Yazidi besloot vrijstaand over. Nog was het niet gedaan voor de thuisploeg want toen Daeseleire de achterlijn haalde en centerde, miste Manuel het leer op een haar en ook De Kegel kon van dichtbij niet scoren.

Na dit sterke halfuur namen de kansen aan beide kanten af. Tot tien minuten voor tijd. Eerst besloot Mauën nog net over maar even later belandde een afgeslagen vrije trap voor de voeten van de 17-jarige Sulejmani en de youngster schoot de 0-1 tegen de touwen. Een slotoffensief van Londerzeel zat er niet meer in. Op de tegenaanval was Diegem nog erg dicht bij de 0-2 maar de knal van Deflem spatte uiteen tegen de onderkant van de lat.

81' Sulejmani (0-1)

Pieyns (2), Daeseleire (1)

Ploeg: Deltour, Daeseleire, Dellevoet, Van den Bogaert (75' Verheyden), Mauro, Pieyns (60' Odimboleko), Van der Veken, Vergeylen, El Yazidi (80' Hermans), Manuel, De Kegel

6 Vc Lille United 30